Baranjske vode

Autor Carpbm, Prosinac 21, 2012, 16:21:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Da nisu Toleta zarobili dok je promatrao  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Il da ga ne napadnu ti opasni somovi dok kibi iz prikrajka  :alas:

Darko

šta napali , možda ga i pojeli  :icon_biggrin:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

tole

ha, ha mene ste našli :icon_thumright:
planirana peca za ovaj vikend mi je propala iz poznatih razloga pa se bacam u uklijaše :toothy2:,
valjda neće i njih počet izlovljavat zbog opasnosti za ekosustav.

u pravu si kugla, ništa od toga, čisto gubljenje vremena i živaca. neki dan sam pisao kako sam odustao od natezanja sa onim Dunavskim bitangama i da idem lovit soma na puškaš, onda sam čuo za izlov i totalno popizdio a sad mi je jasno da to nema nikakvog smisla, ako hoće nek i bombe bacaju, boli me k.....

kockar

Jad i tuga, mislio sam da se ovakve gluposti jos uvek rade samo u Srbiji....
Na 60-ak km od Topoljskog, preko Dunava, u Backoj Topoli, vec godinama ubijaju sve zivo,
pod firmom sanacionog izlova soma i tolstolobika, postali su toliko bahati da su zimus cak ostavili
mreze pod ledom i kad je otoplilo povadili i pobacali mrtvu ribu.

Nego da ne idem dalje od teme, Topoljski je svakako jedna od voda sa najvecim potencijalom u Baranji,
nazalost taj potencijal ce biti koriscen za babuske izgleda.... :(

A ja sam se poceo interesovati i cak praviti planove da pocenm tu cesce pecati,
posto mi nije daleko da iz Sebesfoka predjem preko...
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

maverick

A problematika je složena, nas tu nekolicina na forumu su varaličari, lovimo iz čamca i nama zatvorene vode nisu nikako zanimljive, dok velika vecina ne samo clanova foruma vec iz cijele nase regije lovi s obale i voli da peca sarana. U konacnici taj vid ribolova je puno jači i konkretniji u svim segmentima od naseg, skuplji pribor, prihrana, i ima zanimljiv turisticki potencijal....

E sad sto se nama to ne svidja , sto oni poribljavaju saranom, izlovljavaju grabljivice...to je drruga prica...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

po tomu bi trebali izlovljavati, štuke, smuđa, kucine, babuške (zbog ikri), poubijati kormorane, vidre i da ne nabrajam.... Vjerojatno blebetam?, a što je sa muljem od 1m i više, drezga... pišem bez veze kao da nas bude netko čuo ili poslušao!
Maverick- imaš pravo, ako sam nekoga uvrijedio sa svojim pisanjem (to se odnosi samo za forumeše) duboko se izvinjavam, a za sve ostale to ne vrijedi  :beee:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Kugla

Problem nastaje u trenutku kada ovakvo izlovljavanje nema utemeljene osnove, oni takav način koriste da bi izlovili za osobne potrebe, to je problem, o tome ti tole pričam, dobiju dozvole na lijepe oći jer onaj koji ima daje ne provjerava stvarno stanje. Susjed nemam omi niko ništa protiv staza za šaranaše dapaće, ali onda ove grabežljivice neka puste tamo gdje će i oni koji njih love doći na svoje a ne u prodaju.

tole

ma meni se Kugla gadi takvo ponašanje, ja samo varaličarim, na topoljski odem dva do tri puta u proljeće lovit soma, ne kukam i pizdim ja zbog toga što oni izlovljavaju soma ili tolstolobika, neko pizdim što uopće izlovljavaju, i to izlovljavaju soma u vrijeme zabrane a meni ili tebi će pisat kaznu ako lovino soma na štap na topoljskom za vreijeme lovostaja. To isto ministarstvo je prošle godine zabranilo somijadu na toj istoj vodi u svibnju a danas rade to što rade i to je u redu.
to je legalna ribokrađa i ništa više niti ništa manje

Kugla

Tu zadnju rečenicu sam ja rekao na početku ovoga pisanja

tole

da, zato sam to i napisao,  bio  si sto posto u pravu samo ja nisam bio spreman prihvatit da je to tako.

tole

...a vani je vrijeme ko ubilo se za udarat po somovima...a u podrumu spremne germina s slammerica....prije dva-tri tjedna nadao sam se ovakvom vremenu, gorio :angry4:

bit će noćas pune mreže,

Greys

Eeee i ja čekao da javiš da odemo isprobat, nakraju, sad da mašemo 5dana, pitanje el bi naišli na i jednog  :icon_scratch:

gegs

ekipa beli,
znate li jel završio selektivni ribolov na puškašu, tj. jel se smije ići pecati sad?